Tuesday, January 21, 2014

Ar kredītiem stimulēta patēriņa laikmets ir pagājis ropa china un krīze pasaulē nebeigsies, kamēr ci


Facebook.com Twitter.com Draugiem.lv Latvijā Pasaulē Sports KDiena Tehnoloģijas Izklaide Video Foto Ekonomika Dabas Diena Visas ziņas Dienas projekti Latvijas lepnums Saulainas dienas Dienas Gada balva kultūrā Kas notiek? Piedzīvosim Jāņus! Dienas Ābeļdārzs Sēne Sirdsmāsiņa Skolas Diena Latvijas Tautas Frontei 25
Lasītākās ziņas Mūsējie, kuri Sočos būs citu valstu delegācijās ropa china   9     Nakts maiņu darbs rada dzīvībai bīstamu haosu organismā   12 Picas nomainīs sklandrausis   34     Saistītie ropa china raksti Kerijs: ASV valdības darba apturēšana apdraud Vašingtonas pozīcijas pasaulē ropa china   2 Daudzi trekno gadu būvobjekti iestrēguši ropa china   5     Strautiņš: Apstrādes rūpniecība iziet no mini krīzes   6 Latvijas ekonomika Baltijā ir vistālāk no pirmskrīzes ropa china līmeņa   53 Valsts kontrole: Krīze valsts pārvaldē beigusies un atgriezušies zemeņu kūkas laiki   18 Pasaules Banka: Krīzes laikā sociālās drošības tīkls bijis atbilstošs un labi mērķēts   1 Ekonomikas eksperti: Līdz šim lielākie ieguvēji no krīzes pārvarēšanas bijuši darba devēji   7
FOTO: Bez viena no valsts simboliem     67     papildināts (17:32) - Dombrovskis vēl pagūst otrreiz atcelt rīkojumu par Strīķes atlaišanu   77     Krievijas ekonomists prognozē jaunu krīzi 2014.gada ropa china rudenī 48 Autors: LETA. 2013. gada 26. jūlijs 19:45 0 Nosūtīt
Ar kredītiem stimulēta patēriņa laikmets ir pagājis ropa china un krīze pasaulē nebeigsies, kamēr cilvēku ieņēmumi neizlīdzināsies ar izdevumiem, - šādu pārliecību paudis viens no pazīstamākajiem Krievijas ekonomistiem - Mihails Hazins, kurš 2008.gada krīzi paredzēja jau vairākus gadus pirms tās sākšanās.
Pasauli gaida jauns bankrotu vilnis un nepieredzēts bezdarba līmenis, intervijā Lietuvas portālam "15.min.lt" sacīja eksperts, kas šobrīd viesojas Viļņā. Jauna krīze, viņaprāt, paredzama 2014.gada rudenī. ropa china
"Mūsdienu politiskā sistēma neļauj politiķiem sacīt, ka rīt dzīve būs sliktāka nekā šodien. Viņi var atļauties teikt, ka pašlaik ir grūti, bet vienmēr piebildīs, ka rīt vai parīt būs labāk. ropa china Īpaši, ja viņus ievēl valdībā. Tas politiķis, kurš saka, ka rīt būs sliktāk, rada trauksmi it visiem. Tādēļ tādu nav daudz," viņš sacīja.
"Liela daļa politiķu un pat starptautisko institūciju no termina "krīze" apzināti vairās. Starptautiskais Valūtas fonds, Pasaules Banka, Hārvarda un citu pazīstamāko universitāšu zinātnieki situāciju vērtē kā ekonomikas cikliskumu, svārstības, pārejošu problēmu," norādīja Hazins, ropa china piebilstot, ka pats šādu viedokli uzskata par nepareizu.
"No 1981.gada visā pasaulē ekonomika auga, pateicoties kredītu stimulētam patēriņam. Šai nolūkā pirmo reizi vēsturē tika izmantots parāda refinansēšanas mehānisms. Līdz tam tika uzskatīts, ka cilvēkam, lai aizņemtos no jauna, vispirms jāatdod iepriekšējais kredīts. Sistēma mainījās. No 1981. līdz 2008.gadam Federālo rezervju sistēmas noteiktā procentu likme bankām kritās no 19% līdz 0%," skaidroja ekonomists.
"Jāsaprot, ka pasaules ekonomika joprojām ir ASV dolāra ekonomika. Pieprasījuma stimulēšanas mehānisms kopš 2008.gada vairs nedarbojas. Sākušies ropa china procesi, kas patēriņam liks atgriezties normālā līmenī. Šobrīd ASV vidējā alga, atmetot ropa china inflāciju, ir tāda, kāda tā bija 1957.-1958.gadā," viņš klāstīja.
"Ekonomika neģenerē pietiekamu finanšu plūsmu. To labi ilustrē Grieķijas piemērs. Taču ne visu var reducēt uz valstu parādiem. ropa china Sākoties krīzei, Eiropas Savienība ķērās pie taupības politikas - sāka ierobežot izdevumus. Tas ir dabiski, bet rodas jautājums, kādēļ valstu budžeti bija tik uzpūsti? Tādēļ, ropa china ka valstis aizņēmās un naudu izmantoja savām vajadzībām, kā arī budžeta sektorā strādājošo algām, pensijām, pabalstiem," viņš sacīja.
Komentējot Lietuvas ropa china situāciju, eksperts norādīja, ka Lietuvā nauda ieplūst ES atbalsta veidā un tādējādi tiek celts cilvēku iztikas līmenis. "Valsts taupība vienmēr nozīmē iztikas līmeņa samazināšanu daļai sabiedrības. Cilvēki zaudē darbu, sarūk patēriņš, samazinās pensijas un pabalsti. Var precīzi noteikt, par cik kritīsies cilvēku iztikas līmenis," norādīja Hazins.
Pēc viņa teiktā, pērn Kazahstānā notikusi diskusija, kurā piedalījušies Nobela prēmijas laureāti ekonomikā un pazīstami Eiropas politiķi. ropa china "Valstu līderiem tika skaidri norādīts, ka viņu valstīs mājsaimniecību izdevumi par 20-25% pārsniedz ieņēmumus. Neviens neiebilda," atcerējās ekonomists.
"Kamēr cilvēku ieņēmumi neizlīdzināsies ar izdevumiem, krīze turpināsies. Patēriņa finansēšanas avoti izsīkuši. ASV Federālo rezervju sistēma apstājusies, valstu aizņemšanās iespējas ir ļoti ierobežotas," viņš sprieda.
Viņš uzskata, ka tēriņi būs jāsamazina ropa china par divkārt. "Varam atcerēties ropa china vēsturi. Ieņēmumu un izdevumu starpība, kas izraisīja ASV Lielo depresiju, bija 12-15%. Toreiz bezdarba līmenis sasniedza 40%. Šobrīd Grieķijā vai Spānijā

No comments:

Post a Comment