Friday, January 17, 2014

Pērn ddu incoterms decembrī iztikas minimuma rādītājs vienam iedzīvotājam bija 252,19 eiro. Decembrī

Viedoklis: Valstu robežas ddu incoterms pamazām izzudīs visā pasaulē | BNN - ZIŅAS AR VĒRTĪBU
Kamēr Eiropā politiskās un ekonomiskās vienošanās ir nojaukušas praktiski visas robežas, citur pasaulē reģionālo un teritoriālo konfliktu dēļ tiek būvēti arvien jauni mūri, barjeras un drošības žogi.
Interneta vietne FT Magazine raksta, ddu incoterms ka slēgtās robežas pēc savas būtības ir nenoturīgas. Piemēram, ASEAN (Dienvidaustrumāzijas Nāciju ddu incoterms asociācija) ietilpstošās Āzijas valstis nolēmušas jau līdz 2015.gadam ieviest Eiropas tipa robežas. Arī Dienvidamerikā MERCOSUR valstis (Argentīna, Paragvaja, Urugvaja un Brazīlija) plāno rīkoties līdzīgi. Visticamāk, Eiropas piemēram sekos arvien vairāk reģionu visā pasaulē.
Pirms Pirmā Pasaules kara pa Eiropu varēja diezgan brīvi ceļot bez pases. Cilvēku un ideju pārvietošanās rezultātā valstis kļuva līdzīgākas viena otrai. Pēc 1914.gada robežas sāka palikt izteiktākas. Kulmināciju šis process ddu incoterms sasniedza ddu incoterms 1961.gada vasarā, kad Berlīnes ddu incoterms iedzīvotāji kādu rītu saprata, ka Austrumvācijas režīms cauri visai pilsētai būvē sienu. Līdz ar Berlīnes mūri slēgtas robežas kļuva par eiropiešu ikdienu, raksta FT Magazine.
Pēc ddu incoterms Berlīnes mūra krišanas kādreizējais Rietumvācijas kanclers Villijs Brants (Willy Brandt) sacīja: Kas sader kopā, tagad saaugs kopā. Viņš domāja Vāciju, ddu incoterms bet viņa vārdi vienlīdz labi raksturoja situāciju visā Eiropā.
Tagad Eiropa ir tik atvērta kā nekad iepriekš. Izzudusi pat kādreiz tik bīstamā Vācijas-Polijas robeža. Poļiem un vāciešiem ir daudz asiņaināka pagātne nekā izraēļiem un palestīniešiem, bet nekustamā īpašuma cenas izrādījušās nozīmīgākas par vēsturisko aizvainojumu: daudzi poļi tagad dzīvo vācu pusē, kur cenas ir zemākas.
Kopš Šengenas līgumu parakstīšanas 1985.gadā robežas starp Eiropas valstīm ir pamazām izzudušas. Mūsdienās Šengenas zonai pieder 26 valstis un pavisam brīvi iespējams ddu incoterms šķērsot robežas 16 5000 kilometru garumā.
Viena no Eiropas pilsētām, kur vēl joprojām ir redzami vecmodīgie robežas žogi, ir Belfāsta. Šajā pilsētā katoļu un protestantu rajonus šķir tā sauktais miera mūris . Turpretī pilsētas centrs ir atvērts visiem, un tur abas puses mierīgi ddu incoterms strādā vai mācās kopā.
Eiropas robežu žogi tagad atrodas bloka ārpusē, piemēram, starp Spāniju ddu incoterms un Maroku vai Grieķiju un Turciju. Turpretī tādās vietās kā Izraēla, Koreja un Meksika robežas eksistē vēl joprojām, pie tam ļoti izteiktas.
Žogs gar Meksikas un ASV robežu parādījās īsi pēc 11.septembra terorakta Ņujorkā. Lai gan sākotnēji tas bija paredzēts visas robežas garumā, tagad tas sasniedz tikai 965 kilometrus no kopumā 3 218. Darbi pie tā tika apturēti, jo idejas autoriem žogs sāka šķist pārāk dārgs, ddu incoterms neefektīvs un, galu galā, muļķīgs. Šī ir visbiežāk šķērsotā robeža ddu incoterms pasaulē. Tirdzniecība starp Meksiku un ASV pagājušajā gadā sasniedza 500 miljardus ASV dolāru (257 miljardus latu). Kopš 1994.gada, kad stājās spēkā Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līgums, tirdzniecības apjomi ir pieckāršojušies. Tomēr vienlaikus jāatzīst, ka daudzi trūcīgie meksikāņi iet bojā, mēģinot nakts aizsegā slepus ddu incoterms šķērsot robežu.
Runājot par abām Korejām, FT Magazine pauž viedokli, ka žogs starp abām valstīm pazudīs tikai tad, kad beigs pastāvēt Ziemeļkoreja. ddu incoterms Savukārt Izraēlā esošā robeža kļūs jo dienas, jo izteiktāka. Vienlaikus raksta autors uzskata, ka politisko un ekonomisko notikumu iespaidā nākotnē uz visām robežām būs vērojama jau minētā Vācijas-Polijas situācija, kur finansiālais izdevīgums dominē pār vēsturisko aizvainojumu.
Pērn ddu incoterms decembrī iztikas minimuma rādītājs vienam iedzīvotājam bija 252,19 eiro. Decembrī ddu incoterms no iztikas minimuma rādītāja nepārtikas preces veidoja 86,89 eiro, pakalpojumi - 78,81 eiro, pārtikas preces - 76,78 eiro, pārējie maksājumi - 9,7 eiro.
2014.gada 17.janvāris
Siltumnīcefektu veidojošo gāzu apjoms ddu incoterms pasaulē strauji pieaug un, lai nepieļautu planētas sasilšanu, ir jāveic daudz stingrāki pasākumi, norādīts nopludinātā ziņojuma projektā, ko sagatavojis ddu incoterms ANO Starpvaldību panelis klimata pārmaiņu jautājumos.
Rīgas satiksme sava pakalpojuma pašizmaksu nodēvē par komercnoslēpumu ddu incoterms
Nespējot sniegt skaidru pamatojumu savu pakalpojumu pašizmaksai, uz kuras it kā esot balstīta jaunā Rīgas sabiedriskā transporta tarifu sistēma, Leona Bemhena vadītā Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme norāda, ka tarifa pamatojums ir uzņēmuma komercnoslēpums .
Grāmatu ķēdē tiks pārnesti vērtīgi eksemplāri; kā pirmā Bībele

Pirmā grāmata, kuru pārnesīs no Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas Kr. Barona ielā uz jauno ēku Gaismas pili - Grāmatu draugu ķēdes laikā būs Bībele latviešu valodā, ddu incoterms stāsta bibliotēkas dire

No comments:

Post a Comment